کارو استخدام

نکاتی مهم در مورد اشتغال نیرو تکنسین برق

راه های اشتغال تکنسین برق

برای انجام کارهای مربوط به حوزه برق و الکترونیک باید اقدام به فراخوانی نیروی متخصص نمود. معمولا استخدام یک تکنسین برق به منظور انجام کلیه امور مرتبط به سیم کشی ادارت و مراکز صنعتی و منازل صورت می گیرد.

استخدام این فرد در ادارت و شرکت ها تحت شرایط خاصی انجام می گیرد.

مهارت های مورد نیاز یک تکنسین برق

مهارت های لازم جهت تکنسین برق شدن
مهارت های لازم جهت تکنسین برق شدن

شاغل شدن یک تکنسین تنها زمانی امکان پذیر است که دارای مهارت های لازم باشد و این مهارت ها تنها در صورت حضور در کلاس های آموزشی و انجام پروژه های متعدد به صورت کلاس های کارآموزی و زیر نظر کارفرمایی با تجربه کسب می شوند. مهم ترین این مهارت ها از این قرار می باشند:

۱: مهم ترین مهارتی که در زمان استخدام یک فرد تکنسین برقکار به آن توجه می شود و لازم است فرد از آن برخوردار باشد داشتن دقت و توجه لازم در زمان انجام فعالیت و کار است. چرا که کم توجهی و کوچک ترین اهمال کاری ممکن است سبب بروز حادثه ای غیر قابل جبران شود.

۲: داشتن توانایی لازم جهت انجام فعالیت های فنی و علمی یکی دیگر از مهارت هایی است که حین استخدام این افراد در نظر گرفته می شود.

۳: داشتن سابقه و تجربه کافی در رابطه با کار با گروه یکی دیگر از مهارت ها و ویژگی هایی است که در استخدام تکنسین برق آن را مد نظر قرار گرفته می شود. علت مهم بودن این مسئله این است که برق کار یا تکنسین برق حین انجام کار ممکن است مجبور شود با افراد دیگری مشترکا کار کند بنابراین داشتن این مهارت لازم و ضروری است.

۴: از دیگر مهارت هایی که یک برق کار باید از آن برخوردار باشد آشنایی کامل با فنون و تکنیک های رشته برق کاری است زیرا برق کشی صحیح و اصولی هر ساختمان در گرو انجام انجام دقیق فعالیت های برق کار می باشد.

۵: از دیگر مهارت های لازم این است که برق کار باید قابلیت کار کردن در شرایط سخت را داشته باشد و طی گذراندن دوره های کارآموزی این مسئله را به اثبات رسانده باشد. کارکردن در ارتفاع مهارت و توانایی است که جزء کار در شرایط سخت به شمار می آید.

راه های شاغل شدن تکنسین برق

بازارکار تکنسینهای برق
بازارکار تکنسینهای برق

راه های متعدد و متفاوتی جهت شاغل شدن این فرد وجود دارد.‌ دانشجویانی که دوره های کارآموزی خود را با موفقیت گذرانده باشند و موفق به گرفتن مدرک رشته های تخصصی برق شده باشند ممکن است از طرف شرکتی که در آن دوره کارآموزی خود را گذرانده است دعوت به همکاری شود.

راه دیگری که وجود دارد مراجعه تکنسین به سایت های شغل یابی آگهی های شغلی  مربوط به رشته خود را بررسی و از طریق راه های ارتباطی با کارفرمای مربوطه تماس گرفته و درباره نحوه استخدام و سایر شرایط وارد مذاکره شود.

حال لازم است بدانیم که چه تیپی از افراد در اولویت قرار دارند؟

معمولا برای شغل و حرفه این افراد به دلیل حساس بودن کار و شرایطی که در آن کار برق کشی و سایر فعالیت های مربوط به برق انجام می گیرند برقکار و تکنسین مربوطه را به وسیله آزمون های آزمایشی و تست های روانشناختی مورد آزمایش قرار می دهند. یکی از تست های انجام شده تست MBTI است که بر اساس آن سه تیپ شخصیتی برای این کار را جزء بهترین گزینه ها تشخیص می دهند و اغلب در استخدام تکنسین برق این سه دسته را در اولویت قرار می دهند. دسته اول ISTJ هستند که از مهارت های فنی و دقت بسیار بالایی برخوردار هستند.

دسته دوم که به دسته ISFJ معروفند و مهم ترین ویژگی آن ها توجه به جزئیات می باشد..

دسته سوم که در زمان مصاحبه ها و کارکردن  در اولویت قرار می گیرند دسته معروف به ESTP  می باشند که از اطلاعات فنی بسیار بالایی برخوردار بوده و قادر به انجام کار با ابزار ها و تجهیزات مربوط به برق می باشند. به طور کلی در هنگام استخدام تکنسین برق افرادی را در اولویت استخدام قرار می دهند که دارای دقت و تمرکز بالا بوده و علاوه بر آن از قدرت بدنی بسیار بالایی برخوردار باشند زیرا ممکن است فرد حین انجام کار مجبور شود ساعت های متمادی سر پا بایستد.

شغل های مربوطه برای این رشته و میزان حقوق و مزایای آن

 میزان حقوق و مزایای تکنسین برق
میزان حقوق و مزایای تکنسین برق

اگر فردی دارای شرایط و ویژگی های لازم جهت استخدام باشد و بتواند در شرکت و یا کارخانه و یا هر جای دیگری مشغول به کار شود از طریق این شغل درآمد نسبتا خوبی خواهد داشت زیرا شغل این افراد به جهت حساسیت های بالایی که در ارتباط  کار با برق وجود دارد بسیار به ندرت و سخت اتفاق می افتد.  لذا افراد زیادی برای شغل برق کاری و سایر شغل های مربوط به برق و رشته الکترونیک داوطلب نمی شوند از این رو افراد در صورت داشتن مهارت و تخصص بالا به راحتی می توانند استخدام شوند و حقوق بالایی دریافت نمایند از طرفی اگر استخدام تکنسین برق توسط ادارات و نهاد های دولتی صورت بگیرد افراد از حقوق ثابتی برخوردار بوده و نسبت به شرایط کاری و موقعیت و مکانی که در آن کار می کنند حقوقشان تغییر خواهد کرد.

به طور کلی حقوق مزایای این افراد بر اساس میزان تحصیلات، وظایف، تجربه و میزان مهارت تعیین می شود.

تکنسین برق شامل چه افرادی می شود؟

استخدام این رشته  شامل افرادی می شود که در رشته برق و الکترونیک دارای مدرک دانشگاهی بوده و نحوه کار با برق و تجهیزات برقی را به خوبی فرا گرفته باشند همچنین افرادی که توانایی سیم کشی تمامی جوانب و قسمت های ساختمان را داشته باشند استخدامی در شغل های مربوط به برق شامل آنان خواهد شد. در زمان استخدام این متخصصین به یک نکته بسیار مهم و اساسی توجه می کنند و آن این است که فرد متقاضی کار یک برق کار عمومی است یا صنعتی؟

افرادی که انواع  برق کشی داخل ساختمان های اداری و مسکونی و تجاری را فرا گرفته باشند و بتوانند آن ها را اجرا نمایند، برق کار عمومی می باشد و افرادی که کار برق کشی تجهیزات و دستگاه های کارخانجات را انجام دهند برق کار صنعتی است. هر چند داشتن مهارت و تجربه بالا مهم ترین شرط برای به کار گیری این افراد می باشد اما نوع تخصص نیز تا حد زیادی در این مسئله تعین کننده و مهم می باشد. زیرا افرادی که در آزمون های استخدامی موفق شده اند و توانسته اند به عنوان نیروی کار مشغول به کار شوند بهتر است برای بازده کاری بالا در تخصص و رشته تحصیلی خود مشغول به کار شوند. مثلا شخصی که یک برق کار عمومی است هر چند که دارای تجربه و مهارت بالایی باشد باز هم نمی تواند در یک کار خانه به عنوان برقکار حضوری موثر و مثبت داشته باشد زیرا برق کشی دستگاه ها و تجهیزات برقی از حیطه تخصص او خارج می باشد و این کار را باید به تکنسین صنعتی سپرد.

بازارکار  این رشته و حرفه  و فرصت های شغلی پیش رو

تکنسین برق و فرصت های شغلی پیش رو
استخدام تکنسین برق و فرصت های شغلی پیش رو

همان گونه که قبلا شرح داده شد افرادی که موفق به اخذ مدرک دانشگاهی رشته الکترونیک شده باشند با اندکی صبوری و جستجو می توانند شغل مناسب و پردرآمدی را برای خود پیدا کنند.

معمولا بازارکار با هدف کار این افراد در موقعیت ها و مکان های مختلفی انجام می گیرد و سبب می شود تا فرصت های شغلی متعددی در پیش روی آنان قرار بگیرند که بارزترین آن ها عبارتند از:

۱:  متخصص و نصاب تابلو های ساختمان.

۲: فعالیت در یک شرکت خدماتی به عنوان برقکار سیار.

۳: به عنوان تعمیرکار و نصاب آیفون های تصویری در کارخانه های سازنده.

۴: فعالیت در شرکت های ساختمان سازی به عنوان برق کار ساختمان.

۵:  کار به عنوان نصاب و سرویس کار دوربین های مدار بسته در فروشگاه و یا شرکت های سازنده و یا وارد کننده.

۶:  استخدام به عنوان برق کار ساختمان و سرویس کار و نگهدارنده تجهیزات برقی در ادارات دولتی.

۷: کار در کارخانه ساخت و تولید انواع دزدگیر به عنوان نصاب و تعمیر کار.

۹: به عنوان طراح و نصاب سیستم های ضد حریق در ساختمان های مسکونی و اداری.

۱۰: کار در کارخانه و شرکت های سازنده درب های الکترونیک و درب های کرکره ای پارکینگ ها به عنوان نصاب و سرویس کار.

۱۱: متخصص هوشمند سازی ساختمان و استخدام در یک شرکت خدماتی الکترونیک.

۱۲: استخدام در شرکت های مربوطه به عنوان نصاب اتصال زمین یا ارتینگ.

مزایای داشتن مدرک فنی و حرفه ای در استخدام این رشته و شغل

مزایای داشتن مدرک فنی و حرفه ای در این زمینهمزایای داشتن مدرک فنی و حرفه ای در استخدام تکنسین برق

بر اساس طرح های طبقه بندی مشاغل و کارگاه های کار و همچنین مواد و تبصره های وضع شده درباره قانون کار داشتن مدرک فنی و حرفه ای و گذراندن دوره های عملی در کارگاه ها به عنوان سابقه کاری در استخدام تکنسین برق موثر می باشد. افرادی که دارای چنین  مدارکی باشند هنگام اولویت بندی  برای تکنسین های برق  به این ترتیب دسته بندی می شوند.

افرادی که دوره آموزشی درجه ۱ را گذرانده باشند  در زمان استخدام ۶ سال تجربه برای آن ها در نظر گرفته می شود.

افرادی که دوره های آموزشی  درجه ۲ را گذرانده باشند ۴ سال تجربه کاری برای آنان محسوب می شود و افرادی که دوره های آموزشی را ضمن کار گذرانده باشند به تناسب مدت دوره تجربه کاری ۳ ساله برایشان در نظر گرفته می شود.

ارسال دیدگاه

6 + 17 =