کارو استخدام

همه چیز درباره مهارت کاریابی

مهم ترین مهارت هایی که باید در کاریابی کسب شوند

کاریابی پروسه ای است که افراد و جویندگان کار برای یافتن شغل و حرفه ای متناسب با شرایط خود طی می کنند. در واقع کاریابی یک مهارت و البته رقابت می باشد که برای انجام صحیح تمامی مراحل آن و رسیدن به نتیجه ای مطلوب باید این مهارت را به خوبی فرا گرفت. این پروسه، انجام مراحل متعدد و بخش های متنوع آن در کشورهای مختلف متفاوت است در کشور ما نیز با توجه به موقعیت و شرایط متفاوت می باشد.

کاریابی چیست؟

مهم ترین مهارت هایی که باید در کاریابی کسب شوند
مهم ترین مهارت هایی که باید در کاریابی کسب شوند

به طور کلی کاریابی به نوعی گشتن و جست و جو به روش های مختلف گفته می شود که شخص متقاضی کار و کارجو برای یافتن شغل مناسب انجام می دهد. در طی کردن پروسه مربوط به این مبحث دو نکته مهم و اساسی را باید مد نظر قرار داد اول این که جستجوها باید در راستای علاقه افراد انجام بگیرند و نکته دوم مربوط به توانایی و مهارت افراد می باشد به نحوی که جستجو ها باید در زمینه مشاغلی انجام بگیرند که فرد در آن ها تبحر و مهارت کافی داشته باشد.

انواع مهارت های کاریابی

مهم ترین مهارت هایی که باید در کاریابی کسب شوند کدامند؟ پیش تر نیز عنوان کردیم که کاریابی خود یک مهارت است بنابراین می توان چنین گفت که مهارت کاریابی از چندین مهارت اساسی و پایه تشکیل شده است که مهمترین آن ها از این قرار می باشند:

۱: تسلط به زبان های مختلف: آشنایی به زبان های مختلف و زنده دنیا می تواند افراد را یک قدم جلوتر از افراد و کار جویانی قرار دهد که آشنایی به زبان های خارجه ندارند. افرادی که مسلط به یک یا چند زبان خارجه باشند می توانند به وسیله جستجو در سایت های مختلف شغل و کار مناسب به خود را پیدا کنند.

۲: توانایی استفاده حرفه ای از کامپیوتر: امروزه تمامی کار ها و حرفه ها به نوعی به اینترنت و رایانه مرتبط می باشند. رایانه و مهارت های مرتبط با آن نقش مهمی در روند کار ها و حرفه ها دارند. افرادی که دارای تخصص و مهارت لازم در زمینه کار با کامپیوتر باشند به راحتی می توانند کاری مناسب برای خود پیدا نمایند.

۳: داشتن روابط عمومی بالا: رفتار مناسب و داشتن روابط عمومی بالا یکی از مسائل مهم در زمینه کاریابی می باشد. داشتن اخلاقی خوب و ملایم به همراه آگاهی از راهکارهای برقراری ارتباط با سایرین می تواند در یافتن شغلی شایسته کمک کننده باشد. داشتن اخلاق خوب و منطقی برای جویندگان کار می تواند یا امتیاز فوق العاده باشد زیرا کسانی که مهارت های برخورد با مسئولان و صاحبان مشاغل را فرا گرفته باشند در راه جستجو برای یافتن کار و حرفه ای درخور و مناسب با مشکل و موانع چندانی روبرو نمی شوند.

کاریابی چیست
کاریابی چیست

۴: تمرکز بر روی یک حوزه کاری: پریدن از یک شاخه به شاخه دیگر و جستجو و گشتن در حوزه ها و رشته های مختلف به دنبال کار غیر اصولی ترین کاری است که از یک کارجو ممکن است سر بزند. صرف وقت و هزینه بر روی چندین گزینه افراد را از موفقیت و رسیدن به نتیجه ای مطلوب دور می کند؛ بنابراین بهتر است وقت و انرژی خود را تنها در یک حوزه خاص صرف کرد تا در کم ترین زمان ممکن به موفقیت دست یافت.

۵: دادن پیشنهاد های مکرر شغلی: کارجویان و متقاضیان کار لازم است مدام و به طور مستمر درخواست شغلی خود را به سازمان ها و شرکت ها ارسال نمایند. دادن آگهی به شبکه های اجتماعی و مجلات و روزنامه های مختلف تا حدودی موثر واقع خواهند شد.

۶: تقویت کردن قابلیت سخنوری: افرادی که دارای استعداد مذاکره کردن می باشند برای پیدا کردن شغل مورد نظرشان با مشکل چندانی روبرو نمی شوند زیرا هنگام مصاحبه و مطرح کردن درخواست خود تاثیر مثبتی بر روی کارفرمایان خواهند گذاشت.

انواع روش های کاریابی

انواع روش های کاریابی
انواع روش های کاریابی

هر کشوری دارای روش های مختلفی برای کاریابی و یافتن حرفه می باشند. در کشور ما نیز روش ها و راه های ویژه ای برای یافتن کار وجود دارند که

مهم ترین آن ها عبارتند از:

۱: مراجعه به سایت های سازمان ها و شرکت ها، امروزه هر شرکت و سازمانی برای خود یک با چند کانال اینترنتی و سایت راه اندازی کرده اند با مراجعه به این سایت ها می توان قسمت اطلاعات آن ها را مطالعه نمود و در صورت دادن فراخوان برای کار از طریق راه های تماس با مدیران و مشاوران این شرکت ها و سازمان ها از چگونگی استخدام مطلع شد. امروزه فضای مجازی نقش مهمی را در مسئله کاریابی ایفا می نمایند.

۲: جستجو در سایت های کاریابی، شرکت ها و سازمان های مختلف بسیاری فرصت های شغلی خود را در این سایت ها قرار می دهند تا مراجعه کنند گان بتوانند بهترین و مناسب ترین شغل مورد نظر خود را انتخاب کنند. این سایت ها روزانه هزاران بازدید کننده دارند از این رو بهترین فرصت ها را برای یافتن شغل مناسب در اختیار افراد قرار می دهند.

۳: استفاده از دفاتر کاریابی: دفاتر کاریابی و مراجعه به آنان جهت پیدا کردن کاری مطلوب و متناسب با رشته تحصیلی و مهارت افراد محبوب ترین و متداول ترین روش می باشد. دفاتر شغل یابی متناسب با رشته تحصیلی و مهارت افراد مشاغلی را به آنان پیشنهاد می کنند و امکان مصاحبه و آشنایی آنان را با شرکت و سازمان مربوطه مهیا می نمایند.

۴: کسب اطلاعات از طریق پرس و جو: مراجعه به دوستان و آشنایان و خویشاوندان دور و نزدیک و پرس و جو از آنان درباره شغل و حرفه مورد نظر می تواند تا حد زیادی کمک کننده باشد.

راه ها و موارد موفقیت در کار بعد از انتخاب شغل از طریق کاریابی

راه ها و موارد موفقیت در کار بعد از انتخاب شغل از طریق کاریابی
راه ها و موارد موفقیت در کار بعد از انتخاب شغل از طریق کاریابی

یافتن کار و طی کردن موفقیت آمیز پروسه کاریابی اتمام کار و پایان مسئولیت افراد نمی باشد بلکه برای کسب موفقیت های بیشتر لازم است مواردی را در نظر داشته باشند که

مهمترین آن ها به این شرح می باشند:

۱: احترام به قوانین و مقررات سازمان و شرکت ها: هر شرکت و سازمان و که کارجویان را جهت همکاری پذیرفته اند دارای قوانین خاص خود می باشند که رعایت آن ها و حرکت در جهت این قوانین جزء ملزومات به شمار می آیند؛ زیرا کارفرمایان و مدیران این شرکت ها و سازمان ها موفقیت و رسیدن به آن را در راستای رعایت این قوانین پیش بینی کرده و از کارمندان و کارگران خود انتظار دارند این مقررات را در نظر داشته باشند.

۲: داشتن اخلاق حرفه ای:  مسئولیت پذیری، داشتن وجدان کاری، احترام و صداقت در کار، انصاف و داشتن روحیه رقابت از جمله صفات بارزی هستند که جزء اخلاق حرفه ای به شمار می آیند. افراد برای کسب موفقیت و تداوم در شغل و کاری که به آن مشغول هستند باید تکنیک های اخلاق حرفه ای را بیاموزند و آن ها را در برقراری ارتباط با دیگران به کار بگیرند.

موسسه کاریابی و ویژگی های آن

موسسه کاریابی به دفاتر و موسسات دولتی یا خصوصی اطلاق می شوند که مطابق به نیازها و خواسته های سازمان ها و شرکت ها افرادی را به عنوان نیروی کار به آنان معرفی می نمایند. در واقع مهم ترین وظیفه و مسئولیت موسسه های شغل یابی این است که با توجه به درخواست کارفرمایان کارجویان و متقاضیان کار را که دارای مهارت و توانایی بالایی هستند به این شرکت ها و نهاد ها معرفی نمایند.

موسسه های فعال در حوزه کاریابی و استخدام

موسسه های فعال در حوزه کاریابی
موسسه های فعال در حوزه کاریابی

۱: کاریابی به صورت سنتی: قدیمی ترین و رایج ترین روش برای کاریابی که توسط موسسات کاریابی صورت می گیرد روش سنتی می باشد. این روش در کشور ما رایج تر و محبوب تر است. در این روش افراد به صورت حضوری به دفاتر کاریابی مراجعه کرده و مدارک تحصیلی و سوابق کاری خود را به کارکنان این موسسه ها ارائه می نمایند تا متناسب با علاقه و مهارت شان آنان را به کارخانه، شرکت و یا اداره خاصی ارجاع دهند.

در شغل یابی به روش سنتی سازمان ها به دو صورت دولتی و خصوصی فعالیت می کنند.

موسسه های دولتی که در جهت شغل یابی برای افراد فعالیت دارند زیر نظر سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت می کنند و خدماتی که ارائه می دهند به صورت رایگان می باشند.

موسسه های خصوصی به شرکت های غیر دولتی گفته می شوند که در ازای ارائه خدمات هزینه ای دریافت می نمایند. این شرکت ها کاملا خصوصی بوده و با مجوز سازمان تعاون اجازه فعالیت پیدا می کنند.

۲: کاریابی به صورت الکترونیک و آنلاین: در این نوع از شغل یابی، افراد اقدام به تاسیس سایت های می کنند که به سایت کاریابی معروفند. کارجویان و متقاضیان کار به این سایت ها مراجعه کرده و در بخش ثبت اطلاعات سوابق و اطلاعات خود را به ثبت رسانده تا در صورت پیدا شدن کار مناسب با آنها تماس گرفته شود.

تفاوت میان رایج ترین کاریابی اینترنتی و سنتی

در کاریابی سنتی افراد باید حضوری به مراکز کاریابی مراجعه نمایند و هزینه های ثبت سوابق خود را پرداخت کنند همچنین این افراد دسترسی کامل به انواع مشاغل نداشته و تنها به وسیله مشاور می توانند از لیست کامل مشاغل موجود مطلع شوند اما شغل یابی الکترونیک تا حد زیادی با نوع سنتی آن فرق می کند و دارای مزایای بیشتری می باشد؛ مثلا عدم نیاز به حضور فیزیکی، در اختیار داشتن لیست کاملی از مشاغل و صرفه جویی در وقت و هزینه های رفت و آمد از جمله مزایای این نوع شغل یابی می باشند.

ارسال دیدگاه

هجده + 12 =