کارو استخدام

کارآموزی و همه چیز درباره آن

مصاحبه کارآموزی چیست و چگونه انجام می گیرد؟

کارآموزی فرصتی فوق العاده ای است که توسط کارفرما در اختیار کارآموز قرار داده می شود. افرادی که در دوره کارآموزی شرکت می کنند معمولا دانشجویانی هستند که حین تحصیل به گذراندن این دوره ها مبادرت می ورزند. علاوه بر آن فارغ التحصیلان رشته های مختلف نیز از جمله متقاضیانی هستند  که در کلاس های مربوطه شرکت می کنند. مدت زمان کلاس های آن بین ۱ تا ۳ ماه است و اگر در زمان تحصیل کارآموز برگزار شوند به صورت نیمه وقت و اگر در ایام تعطیلات برگذار شوند تمام وقت خواهند بود. کارفرما در طول برگزاری جلسات موظف است در قبال کاری که برای او انجام داده می شود تمامی فن و تکنیک ها و مهارت های عملی را به کار آموز یاد دهد. این دوره به دو صورت داوطلبانه و با حقوق باشد که معمولا افراد متقاضی نوع با حقوق و مزایا را انتخاب می کنند تا طی گذراندن این دوره ها درآمدی نیز کسب نمایند.

کارآموزی چیست؟

فواید و مزایای کارآموزی
فواید و مزایای کارآموزی

این دوره به معنی آموزش دادن و تحت آموزش قرار گرفتن در محل کار و در شرایطی مناسب است که در نهایت به بالا رفتن دانش و تجربه افراد در زمینه های مختلف منجر می شود. این دوره را می توان یک نوع آموزش دانست که در آن افراد به توجه به مهارت های مورد علاقه شان تحت آموزش قرار می گیرند.

معمولا این دوره برای افرادی که تمایل به آموختن مهارت های صنعتی دارند بسیار مناسب می باشد. همچنین افرادی که برای راه اندازی کسب و کار و انجام فعالیت در زمینه های مختلف نیاز به مجوز داشته باشند لازم است حتما دوره مربوطه را سپری نمایند. افراد با استفاده این دوره ها و شرکت در این کلاس ها می توانند مهارت های مربوط به کار و شغل آینده خود را فرا بگیرند.

این دوره ها در چه شرایطی برگزار می شوند؟

به طور معمول  این دوره ها همزمان با انجام کار برای کارفرما توسط کارآموزان برگزار می شود این کارفرمایان مسئولیت آموزش کارآموزان را بر عهده دارند در مقابل نیز کار آموز بعد از اتمام دوره برای مدتی به انجام کار در همان محل ادامه می دهد. معمولا این مدت زمان در قالب قرار دادی از پیش وضع شده مابین کارفرما و کارآموز بسته می شود.

فواید و مزایای دوره

دوره های کارآموزی در چه شرایطی برگزار می شوند؟
دوره ها در چه شرایطی برگزار می شوند؟

این دوره به عنوان دوره های مقدماتی آشنایی با کار و حرفه مورد نظر و مورد علاقه افراد دارای مزایای بیشماری می باشد که مهمترین آن ها به قرار ذیل می باشند:

۱: آشنایی با محیط کار.

۲: آشنایی با قوانین کار و مقرراتی که در رابطه با پرداخت مالیات و بیمه وجود دارند.

۳: پی بردن به نحوه برقراری ارتباط میان صاحبان مشاغل.

۴: پی بردن به اهمیت مهارت های عملی و ادغام آن با مهارت های علمی.

۵: آمادگی برای وارد شدن به بازار کار و فعالیت.

۶: دریافت پیشنهاد های کاری متعدد از طرف شرکت ها و کارخانه ها..

۷: ایجاد فرصتی مناسب برای کارآموز که شغل مورد علاقه خود را پیدا کنند.

۸: انجام روش های علمی به صورت عملی در محیط کار.

۹: پیاده سازی تکنیک های علمی توسط کارآموزان  در یک محیط کار واقعی.

۱۰: پی بردن به استعداد و توانایی کارآموزان.

۱۱: به کار گیری خلاقیت در انجام کار و حل مسائل عملی.

۱۲: ایجاد شرایطی مناسب برای محک زدن کارآموز.

۱۳: امکان تبادل نظر و ایده میان کارآموزان.

نکته: حضور در کلاس های مربوطه برای دانشجویان بسیار مفید می باشد. زیرا دانش آموزان حین فراگیری فنون و تکنیک های مهم مرتبط با رشته تحصیلی شان می توانند از این راه درآمد زایی نیز کنند. شرکت در این کلاس ها نکته مثبتی در کارنامه هر دانشجو به شمار می آید زیرا دانشجویانی که برای طی کردن این دوره ها  با شرکت ها و یا کارخانه های معتبر همکاری نمایند در آینده و بعد از فارغ التحصیلی راحت تر می توانند کار پیدا کنند. اغلب کارآموزان از همان شرکت ها و کارخانه هایی که دوره مربوطه خود را سپری کرده اند پیشنهاد همکاری و کار دریافت می کنند.

مهم ترین دلیل اهمیت گذراندن این دوره برای دانشجویان

مهم ترین دلیل اهمیت گذراندن دوره کارآموزی برای دانشجویان
مهم ترین دلیل اهمیت گذراندن دوره  برای دانشجویان

دلیل اهمیت شرکت دانشجویان در این دوره این است که معمولا دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی با مشکل مهمی روبرو می شوند و آن  عدم تجربه عملی کافی می باشد که تاثیری منفی بر کارنامه و رزومه کاری و آینده شغلی  آن ها خواهد گذاشت که با شرکت در دوره های مربوطه فرصتی ایده آل و فوق العاده برای آنان فراهم می شود تا در محیط های تولیدی و صنعتی، تجاری و خدماتی، بدور از استرس و نگرانی های کاری به کسب این تجارب  بپردازند.

تفاوت بارز میان کارآموزی و کارورزی

از جمله مهم ترین تفاوت های میان این دوره و کارورزی ارائه تجربه های متفاوت به افراد می باشد. به طور کلی این دوره یک برنامه شغلی می باشد که طی آن فرد متقاضی متعهد به انجام آن می شود همچنین طی دوره، افراد علاوه بر تعلیم به انجام کار نیز می پردازند .

درباره کارورزی باید گفت که افراد متقاضی گذراندن دوره های کارورزی چهار روز از هفته را در محل کار خود گذرانده و تنها یک روز در هفته به محل آموزشی مراجعه می نمایند. دوره های کارورزی معمولا برای شغل هایی مانند ساخت و ساز و حسابداری و بازاریابی ارائه می شوند.

از دیگر تفاوت های میان این دو دوره این است که دوره کارورزی تقریبا ۱۲ تا ۱۸ ماه طول خواهد کشید و بعد از پایان گواهی تحت عنوان گواهی پایان دوره به افراد تقدیم می شود این در حالی است که دوره مذکور بین ۱ تا ۳ ماه طول کشیده و بعد از پایان دوره گواهی به افراد تعلق نخواهد گرفت.

تفاوت دیگری که میان این دو وجود دارد میزان انعطاف پذیری بالایی است که این دوره از آن برخوردار می باشد. به این صورت که افراد امکان تجربه مشاغل بیشتر و مشغول شدن در صنعت و شرکت های مختلف را پیدا می کنند.

تنها نکته تشابهی که میان  این دوره و کارورزی  وجود دارد این است که هر دو در کارنامه و رزومه افراد تاثیر گذار می باشد به نحوی که افراد در هر کجا دوره کارآموزی و کارورزی خود را گذرانده باشند ممکن است مشغول به کار شوند.

فعالیت افراد در این  دوره  به چه نحوی می باشد؟

نوع و نحوه فعالیت افراد در دوره  تا حد زیادی به کارفرما، نوع حرفه و کار، نوع صنعت و نوع آن بستگی دارد. لازم به ذکر است که این دوره بیشتر بر روی آموزش تاکید می کند تا بر روی کار. این دوره برای افراد و متقاضیان گذراندن این دوره نقش حمایت کننده را دارد به همین دلیل است که افراد حین طی کردن این دوره ها به انجام فعالیت های ابتدایی مشغول می شوند تا فرصت این را داشته باشند که با مشاغل و کسب و کارها آشنا شوند. البته همیشه اینگونه نمی باشد و ممکن است فعالیت ها و وظایف مهم تری به افراد محول شوند و عملا کارآموز به فردی موثر در مجموعه تبدیل شود.

نکات طلایی در گذراندن دوره کارآموزیاین دوره ها

از آن جا که کارفرما انتظار تجربه بالایی در زمینه کار مورد نظر از افراد ندارد اغلب به آموخته های آنان که طی تحصیل به دست می آورند توجه می نمایند بنابراین برای انتخاب یک حرفه  و مکانی مناسب جهت طی نمودن دوره  لازم است نکات مهمی را در نظر داشته باشید که مهمترین آن ها شامل این موارد می شوند.

بیشتر کارهای داوطلبانه را انتخاب کنید و نگران دستمزد خود نباشید. هر چند حقوقی به شما تعلق نمی گیرد اما در عوض راه موثری برای رسیدن به هدفتان می باشد.

سعی کنید در طول تحصیل به سراغ  کارهای نیمه وقت بروید و نگران سطح آن ها نباشید. مهم انتقال تجربیات کارفرما به شما است.

در تشکل ها و گروه های دانشجویی شرکت کنید تا تجربه های مفیدی را از سایر کارآموزان کسب کنید.

در صورتی که تمایلی به انجام کارهای نیمه وقت ندارید به سراغ شغل های تمام وقت بروید که در زمینه صنعت فعالیت می کنند. این گونه کارها می توانند در کارنامه و رزومه شما تاثیر مثبتی بگذارند و از طرفی مهارت های بالایی را به شما انتقال دهند.

مصاحبه جهت دوره کارآموزی چگونه انجام می گیرد؟

مصاحبه کارآموزی چیست و چگونه انجام می گیرد؟
مصاحبه این دوره چگونه انجام می گیرد؟

افرادی که متقاضی شرکت در کلاس های دوره هستند بعد از ارسال کارنامه تحصیلی خود برای کارفرما و شرکت مورد نظر از او خواسته می شود برای پاره ای توضیحات تکمیلی به سراغ مدیر و یا کارفرما برود.  مصاحبه و جلسه پرسش و پاسخی که میان فرد متقاضی و کارفرما انجام می گیرد به هیچ عنوان ساده نمی باشد. در واقع این جلسه به عنوان چالشی بزرگ در پیش روی افراد وجود دارد.

در این جلسات کارفرما سوالاتی را مطرح می کند که انتظار دارد شخص مراجعه کننده به طور صریح و روشن به آنها جواب دهد. این سوالات عبارتند از:

۱: انگیزه افراد از شرکت در کلاس های مربوطه.

۲: داشتن سابقه و پیشینه مرتبط با فعالیت و شغل مورد نظر.

۳: میزان علاقه و اشتیاق برای انجام فعالیت مربوطه.

۴: چگونگی حضور در کلاس ها و نحوه برگزاری آن ها.

۵: نحوه بستن قرارداد و مفادی که در آن قید می شود.

کلام آخر

یکی از جنبه های بسیار ارزشمند و مفید در حوزه کسب و کار، گذراندن دوره های مختص به دوره کارآموزی است. چراکه در این دوره های آموزشی تمامی مهارت های مربوط به یک شغل به کارآموز آموزش داده می شوند و در آخر او را برای ورود به دنیای شغلی اش آماده می سازد. اصولا کسانی که به عنوان یک فرد دانشجو به تازگی فارغ التصیل شده اند بیش از سایر افراد برای رسیدن به موفقیت های شغلی به گذراندن این دوره ها نیاز دارند.

 

ارسال دیدگاه

نه − 7 =