کارو استخدام

جست و جوی شغل: چگونه شغل دلخواه خود را پیدا کنیم؟

جست وجوی شغل

جست و جوی شغل: چگونه شغل دلخواه خود را پیدا کنیم؟

ما آدم ها در طول زندگی خود درس می خوانیم و تحصیل می کنیم، مهارت آموزی می کنیم، فعالیت های کوچک و بزرگ را تجربه می کنیم و همه این فعالیت ها یا حداقل بخش زیادی از آن ها برای درآمد زایی و اشتغال است. ما در جست و جوی شغل به سمت فعالیت ها مهارت ها و توان های مختلف می رویم تا با استفاده از این شغل و درآمد ها امرار معاش کنیم و علایق و لذت ها و یا اهداف خود را دنبال کنیم و به بهترین شکل به اجرا برسانیم. البته بعد از رفع مهم ترین نیازهای ما یعنی خوراک و پوشاک و بهداشت… . بنابراین یکی از مهم ترین ارکان زندگی امروز شغل و اشتغال است و همه ما به نحوی از انحاء با آن دست و پنجه نرم می کنیم. و از سویی این شغل بخش زیادی از عمر ما را به خود مشغول می کند و می توان گفت بخش عمده عمر ما انسان ها در حال کار کردن سپری می شود. بر این اساس است که باید شغل ما شغل دلخواه ما باشد و ما با عشق و علاقه به انجام آن بپردازیم. در متن پیش رو نیز بنا است به مواردی بپردازیم که با انجام آن ها می توان راحت تر شغل دلخواه خود را پیدا کرد.

انتخاب مسیر شغلی
انتخاب مسیر شغلی

چگونگی جست و جوی شغل

پیدا کردن شغل مناسب و درخور شما کار ساده ای نیست و از همین ابتدای کار باید کمر خود را برای یک جست و جوی احتمالا طولانی و سخت ببندید. جست و جوی شغل در بین اقشار مختلف به اشکال مختلف اتفاق می افتد. خیلی ها بر اثر فقر و ناداری ناچار به انجام شغل های سخت و معمولا کم درآمد هستند و بعضی نیز بی هیچ زحمتی به پست های بالا می رسند. اما در حالت عادی چه کنیم و چطور شغل مورد علاقه خود را پیدا کنیم؟

سه مورد بسیار مهم در جست و جوی شغل علاقه، مهارت و میزان درآمد زایی است. خب در ابتدا شما باید به علایق خود توجه کنید. آیا مایل به فعالیت در یک اداره هستید؟ آیا کار در فضای باز و پر سر و صدا را می پسندید؟ آیا فعالیت در منزل یا به عبارتی دور کاری برای شما مناسب تر است؟ این شکل سوال ها را از خود بپرسید و شغل های مورد علاقه خود را تعیین کنید.

پیدا کردن شغل موردعلاقه
پیدا کردن شغل موردعلاقه

ویژگی های علاقه در جست و جوی شغل

اما بیشتر و دقیق تر درباره ویژگی های شغل مورد علاقه بگوییم. اول آن که این شغل باید در شما ایجاد نشاط و شادابی کند و هر لحظه برای انجام آن شور و اشتیاق داشته باشید. دوم آن که در آن شغل احساس مفید بودن و نقش آفرینی موثر داشته باشید و به قولی حس کنید برای این کار ساخته شده اید. بعد آن که در آن موقعیت شغلی احساس قدرت و توانمندی داشته باشید و عزت نفس شما حفظ شود. و همین طور اگر در راه آن به سختی و مشکلات سخت و دشوار بر بخورید آیا حاضر به صبر و تحمل بسیار هستید یا خیر؟ اگر جواب شما مثبت باشد، با این کلیت می توانید به سمت پیدایش علاقه خود بروید.

پارامتر بعدی مهارت و توانایی شماست. توانایی های خود را بشناسید. مثلا اگر روابط عمومی خوبی دارید، یا اگر در کار های دستی و یدی قابلیت و استعداد دارید، یا اگر صدای خوبی دارید و می توانید از آن استفاده کنید… این موارد، بخش مهارت ها و توانایی های شما را تشکیل می دهند و باید سعی کنید با انجام فعالیت های متنوع توانایی های خود را به شکل حداکثری بشناسید. شاید بشود گفت این بخش سخت ترین بخش کار است و پیدا کردن مهارت های متنوع می تواند برای شما چالش هایی ایجاد کند. بنا بر این برای پیدا کردن توانایی ها و پرورش این مهارت ها حتما زمان زیادی صرف کنید و در درون خود به جست و جو بپردازید. برای راحت تر شدن این کار می توانید از اطرافیان مخصوصا خانواده راجع به خود بپرسید، از تست های استعداد یابی کمک بگیرید، از کتاب های مختلف روان شناسی استفاده کنید و… .

و اما گام بعدی جست و جوی شغل آن است که فرصت های شغلی مختلف اطراف خود را بررسی کنید و با چالش ها و مزایای آن ها آشنا شوید. مزایایی مانند میزان درآمد، ساعت کاری،‌ میزان زمان کار و مواردی مانند این ها که همه در شما و سبک زندگی شما موثر خواهند بود و شغل هایی که شرایط خوبی برای شما و زندگی شما دارند را انتخاب کنید.

جست وجوی شغل
سختی جست وجوی شغل

تهیه لیست در جست و جوی شغل

اکنون از این مواردی که جمع آوری کرده اید یک لیست یا به عبارتی سه لیست بسازید. لیست علایق، لیست توانایی ها و همینطور لیست فرصت های شغلی مناسب. می توانید لیست های خود را با هم مقایسه کنید و موارد مشترک را پیدا کنید. در واقع اگر مورد مشترکی پیدا می کنید، شما بسیار خوش شانس هستید و به سراغ انجام آن کار بروید. اما اگر مورد مشترک پیدا نمی کنید، سعی کنید ارتباطی بین این سه ویژگی شغلی بسازید. مثلا اگر به کاری علاقه دارید که موقعیت خوبی هم دارد اما مهارت لازم را ندارید، به سراغ دوره های آموزشی و مهارت یابی در آن زمینه بروید و یا مثلا در آن رشته به تحصیل بپردازید.

سختی های راه جست و جوی شغل

مشکل بعدی در مسیر جست و جوی شغل می تواند ایجاد ارتباط بین این سه مورد باشد. همیشه کار به این آسانی نیست و ممکن است مسائل جدی در پیدا کردن شغل و باقی ماندن در آن شغل پیدا کنید. توصیه ما آن است که از تجربه نترسید و با فکر و خیال زمان خود را سپری نکنید بلکه بر عکس به دل کار بزنید و تجربه کنید البته نه با بی فکری و سر به هوایی.

خوب فکرهایتان را بکنید اما از انجام دادن و تجربه کردن نترسید. هیچ بدون تجربه نمی توانید کامل آن شرایط و موقعیت را درک و لمس کنید. و مسلم است که هر تجربه ای دو سویه دارد شکست و یا پیروزی و موفقیت. شکست نیز مانند موفقیت برای هر کسی محتمل است و ممکن است اتفاق بیفتد علی الخصوص اگر تازه کار باشید و در ابتدای راه قرار گرفته باشید.

بنابراین از شکست ها نترسید و این ناکامی ها شما را دلسرد نکند. بلکه در ابتدا و قبل از به شکست انجامیدن تمام همت خود را بگمارید و تلاش کنید بهترین خود باشید تا بهترین نتیجه نیز حاصل شود اما اگر تحت شرایطی و به هر شکلی با عدم موفقیت، شکست و ناکامی مواجه شدید، خودتان را نبازید. شما حق دارید در ابتدای شکست ناراحت و غم زده بشوید اما حق ندارید این وضع را ادامه بدهید.

باید برخیزید، لباس هایتان را بتکانید و از سر شروع کنید با این تفاوت که شما اکنون یک تجربه دارید و یک ایراد از ایرادات کار خود را پیدا کرده اید و آن را برای کار بعدی تکرار نخواهید کرد.

ارسال دیدگاه

4 + 5 =